Citroenen staan bekend om hun vitamine C-gehalte. ... Vandaar dat citroen veel ingezet wordt tegen griep en verkoudheid. Daarnaast speelt vitamine C ook een rol bij de productie van collageen en bindweefsel. Belangrijk voor een gezonde huid, bloedvatwanden en botten.

1. Verkoudheid, griep en citroenen

Wanneer de winter komt en verkoudheid en de griep het beste van u begint te krijgen, kan citroenwater je helpen je veel beter te voelen zonder die pillen. Het draagt bij tot de instandhouding van de normale werking van het immuunsysteem tijdens en na zware lichamelijke inspanning

2. Spijsverteringsproblemen en citroen

Er zijn verschillende factoren die spijsverteringsproblemen kunnen veroorzaken, maar ze zijn meestal gekoppeld aan onvoldoende maagsappen om het spijsverteringsproces te verwerken. Citroenen bevatten citroenzuur, dat de afscheiding van maagsappen stimuleert.

De meeste soorten spijsverteringsproblemen kunnen worden behandeld met een glas citroenwater.

3. Gewrichtspijn en citroen

Gewrichtspijn is een aandoening die veel voorkomt bij ouderen, hoewel een groot aantal jonge mensen dit ook kunnen ervaren. Een glas citroenwater helpt om urinezuur te verdunnen, waarvan de opbouw leidt tot pijn in de gewrichten.

4. Nierstenen en citroen

Nierstenen zijn een pijnlijke aandoening die veel ongemak kan veroorzaken. Er zijn medische ingrepen die het probleem kunnen oplossen, maar het drinken van een glas citroenwater kan je vaak helpen er mee om te gaan. Citroenen bevatten citraat, een chemische stof die voorkomt dat calciumstenen worden gevormd.

Citraat kan ook helpen bij het afbreken van kleine stenen en elke dag een glas citroenwater helpt nierstenen voorkomen en verwijderen.

5. Pijnlijke galblaas? gebruik citroenen!

Er zijn verschillende factoren die pijnlijke galblaas kunnen veroorzaken, waaronder galstenen, ontstekingen, galslib en andere. Je kunt dit probleem ook ervaren wanneer je een zware maaltijd eet. Door de gal te verdunnen, lossen de galstenen op.

Van citroenen is bewezen dat ze de galproductie stimuleren, verdikte gal verdunnen en galstenen helpen oplossen.

6. Gewichtsproblemen

Citroenwater helpt je af te vallen. Veel mensen worstelen om af te vallen en het drinken van citroenwater is een eenvoudige manier om je kansen op afvallen te verbeteren. Citroenwater kan:

  • Hongergevoel verminderen
  • Hydratatie ondersteunen
  • De stofwisseling stimuleren
  • Gewichtsverlies versnellen

Wanneer je voldoende water drinkt, inclusief citroenwater en goed gehydrateerd blijft  helpt dit om het vasthouden van water te verminderen wat symptomen zoals een opgeblazen gevoel, wallen en gewichtstoename kan veroorzaken.

 

7. Voedselvergiftiging

Voedselvergiftiging komt vaker voor bij mensen die veel reizen. De ontstekingsremmende, antivirale en antibacteriële eigenschappen in citroenen kunnen de pijn verlichten en infecties bestrijden. Het zuur in citroenen kan ook helpen de bacteriën te doden die voedselvergiftiging veroorzaken.

Het kan alles zijn wat je nodig hebt, of je kunt het als een noodinterventie nemen tot dat er verdere hulp komt.

8. Hoge bloeddruk

Citroenwater reinigt het bloed en verzacht de bloedvaten, waardoor de bloeddruk daalt. Het is gebleken dat één citroen per dag de hoge bloeddruk met 10 procent kan verlagen.

9. Brandend maagzuur en citroen

Brandend maagzuur is een aandoening van het maag-darmstelsel. Hoewel citroensap zuur is, hebben kleine hoeveelheden gemengd met water een alkaliserend effect wanneer het wordt verteerd. Dit kan helpen het zuur in uw maag te neutraliseren. Het kan nodig zijn om de oorzaak van brandend maagzuur op de lange termijn te behandelen.

Het drinken van een glas citroenwater kan in veel gevallen direct al helpen om verlichting te geven.

10. Acne en citroen

Acne is een huidaandoening die veel (jongere) mensen treft. Het is ook verbonden met een hoge zuurgraad in het lichaam. Citroenwater heeft een alkaliserend effect en helpt acne

Het moet van meet af aan gezegd worden dat een precieze oorzaak van acne onbekend is.  Ondanks het eindeloze onderzoek dat tot nu toe is gedaan, is er nooit iets geïsoleerd als primaire oorzaak voor het..

te verminderen..